Brudgum


Brudgum inom snar framtid? Du har gått ner på knä och ställt frågan "vill du gifta dig med mig". Ja då är det väl bara att luta sig tillbaka och låta bruden sköta allt? Visst det är ett sätt men för att hålla den blivande bruden glad så är det inte fel att engagera sig i detaljer. Här nedan koncentrerar vi oss på vad brudgummen personligen kan göra. Det är långt ifrån allt men en del detaljer som kan kännas viktiga.

Kostym

Som brudgum är det svårare att hitta något än vad det är för bruden. Till bröllop väljer många den svarta traditionella fracken med vit väst. Andra väljer frockcoat, jaquette eller kostym till bröllopet. Det är som allt annat i livet en smaksak. Det är bra att kolla runt på internet vad det finns för utbud innan man går till en butik och handlar och i vilken prisklass man hamnar i. Det underlättar väldigt mycket. Under Hyra Frack hittar du butiker som har allt det du behöver så börja med att titta in där.

Bröllopskläder

Vi har samlat en del butiker här som har mycket av det en brudgum behöver. Det är mycket man behöver som man kanske inte tänkte på när man friade. Gör en egen lista på dom sakerna du läser om och som du behöver. Allt för att få kontroll på utgifterna. Du kan även gå till en skräddare och få uppsytt precis vad som önskas. Var då ute i god tid så att skräddaren hinner göra eventuella ändringar innan bröllopet.


Tips för Brudgummen

Skor till bröllop

Vilka skor skall man använda och hur vårdar man sina skor?
Här på Herrskobloggen kan du läsa om vilka skor som är lämpliga till ett bröllop. Behöver du tips på hur du putsar dina skor så finns det här på sidan. Är det dags för ett inköp så tycker vi att du skall kolla in under kategorin skor längre ner på sidan.

Huden behöver fräschas upp kanske?

Många solar för att känna sig bruna och pigga till sin bröllopsdag. Det kan vara bra att använda en handkräm, kokosolja eller olivolja varje dag en månad innan bröllopet. Mjuka solbruna händer är trevligt när alla vill titta på ringen. Vill du få dina händer riktigt mjuka så skrubba dina händer på kvällen och smörj sedan i händerna ordentligt med bodylotion eller ovanstående material. Sätt därefter på ett par bomullshandskar som du sover med över natten. Upprepa proceduren ett par dagar eller veckor efter behov. Du får garanterat riktigt mjuka fina händer. OBS! Bit absolut inte på dina naglar. Kanske för ovanligheten skull gå till en nagelsalong som finns överallt idag.

Bestman på bröllop

Prata med eller skicka mail till din bestman eller marskalk som det också heter och redogör för hur allt fungerar runt bröllopsdagen. Brudgummens bestman bör vara klädd som de andra gästerna på bröllopet. Är det mörk kostym som är angivet, så ska man som bestman också bära det. Det är brudgummen som ensam bär frack.

Berätta exakt klockslag om vad som gäller på bröllopsdagen och när och var han skall infinna sig. Berätta om eventuell knapphålsblomma (corsageblomma) som du ordnar till honom. 

Glöm inte berätta om detaljerna till bruden så att du visar att du har läget under kontroll. Ju mer detaljer du kan berätta desto tryggare känner sig bruden. Ytterst viktigt att du visar att du har allt under kontroll. Bruden är stressad nog ändå.

Tal bröllop

En bestmans uppgift innehåller ju lite olika saker. T ex håller ju en bestman ett bröllopstal till brudparet. Titta in på nedanstående sidor för tips. Lämna denna uppgiften till din bestman och lita på att han sköter uppgiften.


Talet.se
Svenska retoriksällskapet
Taltips.se

Romantisk

Är det någon dag man skall vara romantisk så är det på sin egen bröllopsdag.

På bröllopsdagen så be gärna ett blomsterbud komma med en blomma som berättar hur mycket du älskar henne. Man kan också gömma ett litet romantiskt meddelande som berättar allt du känner för henne. Göm det där du vet att hon kommer att titta på bröllopsdagen exempelvis fastsatt på en parfym. Om ni har någon som filmar bröllopet kan man ta fotografen till sidan och spela in ett kärleksmeddelande från dig till bruden. När bruden ser detta så lovar vi att hon älskar dig ännu mer. Vill du göra något extra så beställ ett hjärta gjort helt i röda rosor som placeras mitt på bröllopssängen med ett litet meddelande om hur mycket du älskar henne.

Underkläder

Fräscha underkläder är viktigare än någon annan dag tidigare i livet. Kanske trimma könshåren?
Att hitta det rätta plagget är viktigt för självkänslan också. 
Vi rekommenderar er att titta in på vår sida om butiker som säljer underkläder och kostymer.


Skjortor

Passa på och köp den snyggaste skjortan du någonsin burit. Kvalité gör att man känner sig snygg. Att få den där perfekta känslan i en snygg skjorta är oslagbar. Man känner att man är på den absoluta toppen och vilken dag är bättre än sin egen bröllopsdag att få känna så på. Kolla in butikerna som säljer riktigt snygga skjortor på vår sida om skjortor.


Kostymer

Även om man inte väljer att ha en kostym på bröllopsdagen så kanske man skall ha en till dagen efter. En snygg kostym bör finnas i alla mäns garderob. Passa på och köp ditt livs snyggaste plagg. Vi rekommenderar er att titta in på vår sida om butiker som säljer kostymer.


Skor

Bekväma snygga skor är viktigt och vet du bara din storlek så ska det inte vara några problem att få rätt sko.
Skorna är också otroligt viktiga för helhetsintrycket. Kvinnor tittar oehört mycket på vad man har på fötterna. Mycket mer än vad vi män tror. Så köp några riktigt snygga skor till er dag.


Strumpor

När det gäller strumpor så skall dom vara helt enfärgade. Det är stor skillnad på strumpor. Oftast så betalar du mycket mer för bra kvalité på sockarna.Skall du köpa snygga och bra strumpor så hittar du dom på vår sida om butiker som säljer strumpor och kostymer.


Bälte

Bälte bär man inte till fracken men det går bra till kostymen. Välj ett skärp som du själv gillar och trivs i. Självkänslan är viktig. Du hitta bältena hos Slipskungen.


Manshettknappar

Manschettknappar höjer klassen på kläderna till det där lilla extra. Det är en väldigt snygg detalj på klädseln.
Vi rekommenderar Slipskungens manshettknappar som finns i alla olika modeller och för allas smak.
Dom levererar inom 1 dygn.

Slipsar

Slipsen gör mannen. Den perfekta slipsen gör att allt känns rätt. Leta upp din egna perfekta slips nedan och njut när du bär den. Vi rekommenderar er att titta in på vår sida om slipsar.


Flugor

Flugan är en detalj som höjer värdet på kläderna. Många blir glada av att se andra i fluga. Att bära en fluga själv ger kläderna den där extra detaljen som gör en självsäker och uppskattad av andra.
Vi rekommenderar er att titta in på vår sida om flugor.

Bröstnäsdukar

En snygg vikt bröstnäsduk på kostymen eller fracken är som grädde på moset. Man höjer hela outfiten till det där lilla extra. Vi har tillägnat en hel sida till näsdukar och där finns en video om hur du viker näsduken och var du gör ditt inköp.

Parfym/Deodorant

Att bära den rätta doften på bröllopsdagen ger rätt atmosfär för både bruden och brudgummen. Dofter är viktiga. Du behöver inte tänka mer än på hur du själv känner när din flickvän luktar magiskt. Skaffa en parfym som får hormonerna att flöda. Rätt parfym gör att man känner sig manlig och självsäker.

Gents

Klockor

En klocka är som ett snyggt smycke. Om du inte äger en riktigt snygg klocka redan så skaffa en till ditt bröllop. Den plusar på ditt utseende till det bättre och många ögon fastnar på en snygg klocka. Om du redan äger en så kanske du skall köpa en speciellt till ditt bröllop. Ett minne för livet.Väska

Bröllopsresa kan vara aktuell efter bröllopet och då behöver du en resväska och ett handbagage. När man skall på smekmånad så kan man inte åka med den gamla sportbagen man haft på träningen dom sista 5 åren. Nej en snygg lätt stryktålig resväska är det man behöver. Passa på och investera i en för livet framöver och alla mysiga resor som skall komma.